pages baru

Saturday, 19 May 2012

Pelan rumah Icumm reka: ada yang nak??

Setiap orang ada impian dan cita-cita termasuk juga icumm
jadi gambar dekat bawah ini adalah impian icumm
apa tu?? jadi kena besarkan la kalau nak lebih jelas
ini adalah pelan di dalam bakal rumah icumm..InsyaAllah
semoga dimurahkan rezeki dapat membina rumah seperti ini
dapat tinggal bersama suami tersayang dan anak2 :)

rumah yang icumm design ini rumah setingkat sahaja
ciri-ciri rumah ini??
1. Mempunyai empat bilik
2. Tiga bilik air/tandas
3. Living room dan dinner room yang luas
4. dapur yang selesa
5. Laundry room

Rakan2 rasa berapa harga rumah ini??
Ececeh! banyak nya berangan icumm ni
Angan2 adalah berbeza dengan impian ye
angan2 tu lebih kurang macam cerita Mat Jenin tu
tapi icumm ini adalah impian :)

Impian menghasilkan cita-cita
dan Cita-cita bermula dengan impian
Impian icumm ini merupakan garis permulaan kepada cita-cita
Cita-cita adalah pemula azam yang kuat untuk mencapai kejayaan
Berbelit dah ke otak rakan2??
okei icumm permudahkan dekat sini

IMPIAN ------> CITA-CITA --------> KEJAYAAN
Impian anda adalah kehendak dan pandangan masa hadapan yang mampu diterjemahkan dengan usaha dan disiplin cita-cita
macam icumm ni berangan mempunyai rumah macam icumm reka ni
akal akan menerima isyarat tersebut
lalu digerakkan sumber tenaga untuk mencapai impian icumm ni
sumber tenaga di sini kalau icumm masih pelajar
akan belajar bersungguh-sungguh
bagi meraka yang dah bekerja menambah produktiviti, mutu kerja

Hubungan impian dan cita-cita amat rapat sekali
peranan impianlah yang memulakan segala tindakan cita-cita
Keberkesanan cita-cita diminda kita yang menghasilkan realiti
semoga impian icumm untuk mendapatkan rumah seperti icumm reka ini
menjadi realiti
~Aminn~

P/s: Cita-cita ye kawan2 bukan CINTA-CINTA ^^y



8 comments:

nozi said...

harap2 tercapai impian cik pepatung n..aminn :))

ikaa said...

waaa..bilik tetamu da x?? letak bilik air skali tw..senang tetamu xpyh kuar bilik dh..hihi

aboy93 said...

Nice.. :)
Nnti jut bli tanah je tau, rumah tu boleh design ngan arkitek.. pastu hantar kat majlis tgk lepas ke tak..
kan kan kan?
Rumah saya pun, eh bukan, rumah ayah saya.. pun design sendiri..
puas hati sikit..
tapi untuk jangka masa panjangnya buat rumah sendiri ni, kene byk cukai..

anNaqia said...

amin! selamat berusaha icumm. :)

9n0L4 said...

wahhhh. just nice. mcm lbh kurang same je impian rumah kite. ;)

icumm said...

Nozi: Aminn...semoga tercapai la ye :)

Ikaa: jgn rsau semua bilk ada ada bilik air sendiri

Aboy93: itu la buat rumah sendiri ni banyak prosedurnya

anNaqia: terima kAsih :)

9lo4: sma ke?? terima kasih..hehe

Massaharini said...

wow..kire ok jgk plan umah icum ni.moga tercapai nnt. doakan sy mmpu miliki rumah sendiri jugak ye wlaupn sy x plan nk buat sndri mcm icum.

9n0L4 said...

haah. ade la same sikit. lebih kurang gini. ;)