pages baru

Tuesday, 10 December 2013

How i Plan to Spend my Life With You

Assalamualaikum uolsss

Aww...cute sangat icum jumpa gambar ni
terus nak uplod kat blog

mula2 kenal pastu grad sama-sama (tapi icum, dia grad dulu la)..hehe
Kawen pastu ada anak pastu lagi anak besar masuk U
pastu kekal bahagia sampai tua
Sweett sangat....





Semoga perancangan Allah lebih baik dengan apa yang pelukis ni lukis
Sebab kita hanya merancang Allah yang menentukan

Tapi icum macam tak sama dah...icum kawen dulu baru grad
InsyaAllah
itu la sape suh gatei sangat nak kawen awal kan...hehe
tapi tak ada la awal sangat 22 kira okei la tu

Tema untuk post kali ni kartun orang ni lukis cute miut
itu je.
^^y






Monday, 9 December 2013

Harga Pakej Bridal di Temerloh, Jengka, Jerantut

Assalamualaikum uollss

Ingat tak dulu...ingat tak?
icum ada buat entry pasal bridal dekat area Temerloh, Jengka, Jerantut
kalau tak ingat nak klik link ni..bagi ingat sikit

Bridal Area Temerloh, jengka, Jerantut

Dalam entry lepas ni icum ada kata nak kongsikan harga pakej-pakej yang bridal-bridal ni tawarkan
untuk menunaikan janji-janji yang dituntut oleh bakal-bakal pengantin
icum persembahkan khas untuk korang...hehe..
Tak semua la ada tapi baik ada daripada tak ada kan
icum print screen je conversation icum dengan bridal tu
harap paham la ye
nak taip semula copy paste...penat la...hehe

Butik Ckin Anggun Collections

Butik Gubah Sanding



.......................................................................................................................................................
Hanis Huzaini Bridal







...........................................................................................................................................
Butik ratu Sehari




................................................................................................................................................

Butik Tradisi







Itu la saje pakej-pakej yang icum dapat tangkap
kalau nak yang lain boleh la tanya sendiri ye
Pakej kawen sekarang semua ribu riban...tak ada macam zaman dulu
kalau 2K boleh dapat semua photographer, khemah, pelamin,baju, baju tukar-tukar lagi

harap dapt membantu korang semua :)



Sibuk Melampau

Assalamualaikum uolss

Sebelum icum nak mulakan entry nak lap peluh dulu *fuh fuh fuh
Sejak masuk final sem ni memang icum sibuk melampau teramat sangat
susah nak cakap sibuk macam mana
sibuk lah sangat
tapi bukan buat-buat sibuk ye...
Sibuk FYP, wedding Preparations, Seminar itu, report ini, refleksi sinun

First sekali tahap kesibukan nak siapkan FYP
kalau adik-adik yang tak tahu apa tu FYP ..FYP tu stands for Final Year Project
Project la sangat kan...padahal asyik kena reject je
Tajuk FYP icum ni pon kali yang ketiga baru la diterima
ni pon tinggal satu bulan je lagi nak siapkan...Waaaaa~~~ *nangis tak berlagu
Kalau korang nak taw...walaupun tak nak tahu kena tahu jugak
icum punya project berkaitan dengan kaitan personaliti dengan tahap stres seseorang
Jadi korang ni Type A ke Type B ke kena la jalani satu audit ni
Panjang pulak nak cerita kat sini...sape yang nak try boleh email dekat icum...nanti icum hantar audit tu..hehe

Kesibukan yang kedua adalah Wedding Preparations 
Prepare la sangat kan..padahal tang tu jugak la
Alhamdulillah yang penting-penting icum dah setelkan
macam ofkos kursus kawen, cek darah, Borang nikah belom lagi...Waaaaa~~~
Booking pelamin, baju, photographer, beli hantaran, nak hias hantaran, doorgift
bab booking baju pengantin paling icum suka...ye la pakai baju pengantin berangan berangan...hihi
Harap lepas habis exam icum kena kerahkan jiwa raga, tenaga untuk siapkan semua preparations untuk kawen ni....hoho

Kesibukan yang ketiga adalah Final Exam
takotnyer icum...sebab icum tak prepare ape ape pon
nak mengharapkan masa study week tu je la
adoii doiiii
May Allah Ease Everything...Aminn

Nah salam sayang sikit dari Final Student, Bakal Pengantin...hihi







Saturday, 2 November 2013

Cerita Berduyun-duyun

Assalamulaikum uolss...

Sibuk betol icum sejak dua tiga hari ni...sampai blog pandang gitu je..hehe
kepada yang dah join segmen icum... Ala segmen Follow mengfollow tu
Haa yang ini ni...lupa dah ke..hehe

Terima kasih icum ucapkan sape2 yang dah join tu
kalau ada yang nak join sila sila klik ni SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
Setakat ni yang dah join icum dah blogwalking dan follow
jadi sori la ye kalau tengah malam henpon korang yang canggih tu bunyi sebab masuk komen icum
tengah-tengah malam je icum ada masa untuk blogwalking sana sini
HAMPUN KAN daku...hehe

Dua tiga hari ni icum memang sebok gilerr...ke buat2 sibuk pon icum tak pasti..haha
Untuk minggu ni sahaja dua lawatan icum kena join
satu kat shah Alam satu lagi dekat bangi ni je
bukan lawatan gumbira-gumbira...lawatan untuk subjek icum amik taw
naik tepu dah otak aku ni haaa...hihi
lutut bukan kemain longgar dah ni

Semua lawatan-lawatan tu berkenaan dengan pusat-pusat latihan yang ditubuhkan khas untuk OKU
yang kat shah alam tu khas untuk masalah pendengaran
yang kat bangi ni aje khas untuk orang yang cacat anggota
Mungkin next entry icum cerita dua-dua tempat ni
memang banyak nak cerita...tu sampai tak tertaip dalam entry ni...hehe
huhu

P/s: jumpa next entry naa






Tuesday, 29 October 2013

Senarai Peserta Terkini SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST


Semua ni senarai terkini yang join SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
Jadi selamat Berblogwalking dan follow Mengfollow
terima kasih icumm ucapkan sebab korang rajin join... ^^y


1.http://dindamaisarra.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
2. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
3. http://blogashalya.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
4. http://jm-ga.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
5. http://cikfafasweet98.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
6. http://mamapapaamir.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
7. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
8. http://www.aimisyahirah.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
9. http://belladsecret.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
10. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
11. http://lisa-hlovate.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist-by.html
12. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
13. http://afifahwan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
14. http://asma-sah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
15. http://rayhaqueseira.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
16. http://talkdramalove.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
17. http://bdox-crazy.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
18. http://wardah-aljannah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
19. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
20. http://meyrahumeyrah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
21. http://missikushi.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
22. http://belogcapnutella.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
23. http://syahidahfadilah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
24. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
25. http://www.mizisempoi.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
26. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
27. http://ezelovesse7en.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
28. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
29. http://mamanurins.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
30. http://datinirawmk.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
31. http://nutrientlife.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
32. http://edaeri.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
33. http://areinazlan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
34. http://shapurpleungu.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
35. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
36. http://friendneverend-98.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
37. http://irazirfanblog.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist_30.html
38. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
39. http://azida-littlestory.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
40. http://blogajnetwork.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
41. http://syafikaatilialadyboss.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
42. http://munirah-serupasama.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
43. http://warnawarnithecolorz.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist-by.html
44. http://eiraaikawa.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
45. http://loveiscinta-aneem.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
46. http://www.epilogmizsayuri.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
47. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
48. http://hati-tidaklagiberbisik.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
49. http://pening-pala.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
50. http://misshunymadu.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
51. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist.html
52. http://azahairi.com/2013/11/segmen-follow-mengfollow-bloglist/


SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST



Sempena hari selasa ni...icumm rasa nak buat segmen
ni kali kedua icumm buat segmen...harap mendapat sambutan
Jemput jemput join semua...mudah je

1. Follow blog icumm ni...icumm akan follow balik..dah nama segmen pon follow menfollow ^^
2. Copy banner dan buat entry SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
*linkkan ke entry ni*
3.Comment dekat bawah entry icumm ni
4. Dah siap~~~

Icumm akan buat senarai untuk korang blogwalking nanti
boleh la tengok-tengok blog orang dan follow mengfollow

Semua yang join ni icumm akan letak semuanya jadi bloglist icumm
selalunya sekali icumm letak sampai 3bulan..hehe


Jadi mari mari kita menambahkan kenalan bloggers...baca cerita orang..tambah ilmu
Ps: JOIN JGN TAK JOIN



Monday, 28 October 2013

Cadangan Warna Tema Perkahwinan

Assalamualaikum B2B

Icumm kali ni nak cerita serba sedikit tema-tema warna yang sesuai untuk wedding korang
icum berani buat entry sebab banyak buat survey itu ini
banyak icum tengok pages photographer warna apa yang menyerlah bila tangkap gambar

Ni antara contoh-contoh warna yang kerap digunakan oleh pengantin pengantin zaman 2013 ni
warna pastel paling mendapat permintaan ramai korang
sebab apa warna pastel ni dia lembut je...kalau masuk dalam gambar pon cantik je

tema icum kawen salah satu ada dalam ni...lepas kawen baru boleh reveal...
tak suprise la bagitahu awal-awal...hihi














Cuba cari dekat pak google wedding Theme colour 2013
lagi banyak pilihan...icumm hanya tunjuk sikit je ni

tapai zaman sekarang ni...orang melayu pon semua buat gaya english style...dari pelamin sampai warna tema
sebab memang cantik kan..hehe

P/s: Selamat memilih 

Tuesday, 8 October 2013

Muzium Yang Tipu Mata

Assalamulaikum uolss

Dah lama betol icum tak hupdate belog ni
sibuk buat thesis la sangat...padahal sibuk balik rumah sebab kat UKM ni tak ada air..hehe
entry icum kali ni nak cerita icum pegi jalan-jalan masuk muzium
haha...rajin pulak nak masuk muzium ni..padahal dengar muzium je
*tangan ke dada mata ke atas* Malas

Tapi kali ini dengan rela hati icumm nak pegi
nama muzium ni Trick Art Museum dekat ICT
masuk muzium ni silalah sediakan kamera yang penuh dengan bateri
Muzium ni adalah muzium lukisan-lukisan 3D yang giler memang nampak real
nak masuk RM10...dah naik harga dulu lima hinggit je
*sebab minyak naik 2kupang kot..hehe

Tak percaya tahap 3D dia cer tengok gambar-gambar icum ni


lukisan pertama icum tertipu lukisan cermin ni la
masuk-masuk terus nampak cermin ni kata kat kawan-kawan
tengok cermin ni kita tengok tak nampak muka kita...pandai giler orang tu buat

sekali rupanya tengah tu berlubang...bukan cermin pon...tertipu..hehe















serius nak amik gambar kat sini yang paling penting mimik muka
bukan kecantikan kefotogenikkan anda
jadi jangan risau kalau muka tak cantik...yang penting gaya tu kena ada







ni lukisan last sekali dalam tu
bye bye ^^




Monday, 23 September 2013

DIY: Bunga ros besar mudah (Rose Foam)

Assalamulaikum uolssss tak jawab berdosa

Entry icum kali ini untuk mengajor korang-korang nak buat bunga ros besar
tahu tak bunga ros besar macam mana??
Alaa...yang orang duk selalu letak kat pelamin itu...memang sekarang trend bunga besar-besar ni
jadi icum nak ajar korang cara nak buat bunga ni yang paling senang pada abad ini
bahan-bahan dia hanya kertas A4 (warna kegemaran), gunting, pensel, gam dan sedikit ketekunan+kesabaran+kerajinan


Nampak tak besar macam mana bunga dia..hehe

1. Sediakan 4 helai kertas A4...kalau nak bunga lagi besar boleh guna kertas malilakat (entah betol ke idok eja dia macam ni


2. lipat kertas A4 tu jadi kecik macam ni... (gambar atas icum ada tunjuk garisan lipatan tu)


3. lipat penjuru kertas A4 tu...macam gambar bawah ni


4. Lukis macam bentuk aiskrim macam gambar bawah ni..lukis macam ini untuk buat bentuk kelopak bunga


pastu apa lagi gunting la ikut bentuk tu,,,hihi


5. Buat macam bentuk aiskrim ni sebanyak empat ketul ye..teruk betol bahasa melayu..hehe


6. Step yang ke-6 dan seterusnya baca betol-betol dengan penuh ketekunan ye...sebab complicated sikit
kita dah buat bentuk aiskrim tu 4 ketul kan...,jadi bukak je semua macam gambar bawah ni

i. biarkan satu macam ni untuk base bawah sekali

ii. ambil yang kedua potong satu kelopak je...ketepikan sekejap

iii. ambil yang ketiga gunting dua kelopak pulak...ketepikan sekejap

iv. ambil yang keempat gunting tiga kelopak pulak...ketepikan sekejap

7. Gamkan semua bahagian yang telah kita gunting tadi

jangan takut-takut gam kan aje...sambungkan bahagian yang terputus-putus tu macam kat gambar bawah ni

satu kelopak tu icum tak gam lagi sebab dia kena buat kecik2 je macam gambar bawah ni
jadi korang mesti ada 7 bahagian
kalau tak ade pi cari...mesti melayang ke mana tu...hehe

yang kelopak satu tu...korang gulung kecik macam ni ye..pastu gam 

8. cantumkan semua bahagian-bahagian kelopak yang kita dah gam tadi
yang paling besar bawah sekali diikuti yang paling kecikk

atas ni 3 bahagian icum dah gam...nak tunjuk satu persatu berat pulak nak view tutorial ni... :)
semua bahagian buat lubang kat bontot dia ye kecuali bahagian yang pling kecik tu
gunting sikit je...
sebabnya nak bagi ada pemegang sikit kat bontot/ punggung bunga ni..hehe


bahagian yang last sekali (pling kecik) korang gam tolak kebawah sikit...
bagi ada sikit tempat korang nak pegang bunga ni...macam gambar atas tu

nak bagi pemegang tu keras sikit...ambil kertas yang lebih tu tampal je kat hujung tu
gunakan setiap sisa yang ada...jangan membazir 

9. Bila semua dah dicantumkan...korang boleh gulung sikit-sikit kelopak dia pakai pensel
bagi ada lekuk-lekuk sikit..baru comeiiii...tapi jangan sampai terkoyak

gulung-gulung-gulung

Taraaaaa...dah siap...yahooooo


boleh buat banyak-banyak kuntum...ikut keperluan korang
icumm mungkin nak gunakan bunga ni untuk hias bilik pengantin nanti
tunggu hasilnya nanti....tahun depan..hehe

korang korang yang dah try boleh share dengan icumm ye...
nak amik tutorial ni pon boleh dengan syarat kredit ke blog icumm ye

SELAMAT MENCUBA ^^