pages baru

Friday, 21 June 2013

Smiles :)


A smiles is the best Makeup Any Girl can Wear
baru kali ni dapat tunjuk muka owner blog ni...hihi

hari ni entry mak jemah nak cerita pasal senyum
senyum dalam bahasa omputihnya Smiles
smiles itu adalah senyum

Betul la macam ayat omputih kat atas tu yang senyum ni 
antara salah satu makeup yang semua wanita boleh pakai
free pon free
siap boleh bersedekah lagi
senyum kan satu sedekah

Tak perlu beli makeup beratus ratus hinggit
pakai kat muka...tapi muka tetap tak senyum
tak ke rugi tu

Walau seberat mana masalah kita hadapi
seberat mana dugaan cuba untuk senyum
Percaya tak our natural beauty comes when we smiles
Serius icum tak tipu ^^
Cuba capture muka sendiri masam dengan muka senyum
mana cantik lagi??
 Jadi Sebarkan Senyuman...supaya orang lain turut tersenyum

P/s: Orang yang banyak senyum ni awet muda...tapi jangan senyum je tak berhenti henti nanti orang ingat ada masalah mental 


nampak bosan post kali ni
sebab sebenar nak tunjuk muka sendiri...
hehe :)





Wednesday, 19 June 2013

wordless Wednesday: Exam Time

Assalamulaikum uollss...

walaupun tajuk wordless wednesday icum nak cakap taip banyak2 jugak
now its a exam time
macam gambar icum ambil kat atas tu
itu la bila musim2 exam ni banyak je idea yang datang menganggu
nak buat itu la..ini la
tengok sampai nak ambil gambar macam tu pon sempat lagi..hehe

kenapa ye...bila dah nak tahun-tahun akhir tu mood study 
macam semput2 je nak datang
kadang-kadang ada kadang tak
siapa-siapa yang bekas students atau tengah belajar jugak 
cer jawab cer jawab...memang macam ni ke?

Sila abaikan tulisan tangan icum yang macam cakar ayam tu
lagi 3 paper nak habis
dan sebagai reward akan pergi ke indonesia
hehe...nanti icum update la ye cerita dia ^^

P/s: doakan icum berjaya menjawab soalan exam dengan tenang dan tabah+rajin study


Tuesday, 18 June 2013

Review: Cerita Double Meaning

Assalamualaikum...
Selamat Hari Selasa, esok rabu, khamis, jumaat

*jangan terkejut tengok gambar atas ni ye mak mak jemah*

hari ni icum nak review satu cerita yang icum rasa dia memang double meaning
penuh maksud tersirat dan tersurat
walaupun sekarang ni orang mesti ghairah nak review cerita Man Of Steel
icum tak kira nak review cerita lain jugak
walaupun cerita man of steel tu hero dia hensemm gilosss 
teknik CGI yang mantap...hehe
hbiskan 200 juta USD nak bikin itu cerita
okei2 stopp ni nak review cerita ape ni.... *tampar2 laju2*

Icum nak review ini satu cerita Hindustan mari
banyak best ini cerita...itu hindustan moden punya cerita
Opss..terambil feel pulak..hehe

Boleh tengok poster kat bawah ni

tajuk cerita hindustan ni macam kat atas la Go Goa Gone
icum cerita secara ringkas...cerita ni mengenai zombie
kisah 3 orang sekawan dia join party dekat pulau
masa malam tengah pati-parti tu ada satu pil atau dadah yang menyebabkan semua orang
bertukar jadi ZOMBIE

Bermula kisah dorang kat pulau tu macam mana nak selamatkan diri
sehingga muncullah hero kat bawah
yang pakar bab-bab zombie ni

Serius bagi icum cerita ni kelakar sangat and its really better than Zombie kampung Pisang
but if ada anak2 kecil nak tengok rasanya kena ada pemantauan ibu bapa 
sebabnya bahasa dia kasar sikit dan dia punya pakaian
uiihhh...seksiiiiiiiiii mak jemah habak hang

Okei...kenapa icum kata cerita ni double meaning??
sebabnya dia bukan cerita semata-mata mengenai zombie nak selamatkan diri
banyak pengajaran yang boleh kita dapat
kalau korang tengok last cerita ni...All of the actor said
Don't take a drugs if not u become a zombiee

why??
pendapat icum di dalam cerita ni zombie yang ditunjukkan tu
refer kepada penagih penagih dadah
jika seseorang itu mengambil dadah lebih daripada dos yang sepatutnya macam dalam medicine
itu la boleh jadi zombie
kalau orang melayu kata bangkai bernyawa
Kita mula ketagihan...nak dadah tu
tanpa boleh dikawal

dan zombie makan-makan orang
icum rasa refer kepada apabila dah mula menagih dadah kita sanggup buat apa sahaja
walaupun sehingga membunuh asalkan dapat penuhi kemahuan kita
So jangan sekali-sekali cuba nak ambil DRUGS

If not u become a ZOMBIIIEEE
and pliss tonton cerita ni
korang tak kan menyesal

Ps: icum rasa cerita hindustan dah mula nampak kemajuan...bagaimana dengan cerita melayu???



Sunday, 9 June 2013

BRIDE to Be

                                     
SALAM u Olllss


Lama giler dah icum x hupdate blog ni..tetiba bride to be...hehehe
InsyaAllah icum akan berkahwin tahun hadapan 2014

semoga dipermudahkan segalanya
tapi lepas2 ni kalau icum duk selalu update pasal2 wedding preparations
jgn marah mak jemah ye...

susah bila masih belajar nak berkahwin
kadang2 mak jemah rasa risau jugak ni
takpe takpe itu next entry la
bye bye~~