pages baru

Wednesday, 26 November 2014

Wedding : DIY photo booth mudah

Assalamualaikum

Hari ni icum nak throwback wedding icum dlu
Kali ni cara nak diy photobooth icum
Bajet ofcos tak besar
Sesuai utk bakal2 b2b yg nak save bajet
Ni contoh photobooth icum buat
Simple je
Buat drpd pvc pipe dgn kain





Gambar photobooth btol2 tak sempat icum nak ambil
Ni pon gambar kawan2 icum dengan photographer

Bahan-bahan yg diperlukan

1. PVC pipe 6 kaki = 2 batang
2. PVC pipe 4 kaki = 3 batang
3. PVC pipe 16 inch = 4batang
4. L joint = 6 pcs
5. T joint = 2 pcs

Sketch drawing photobooth ni mcm ni...tapi gambar ni senget tak boleh nak rotate...hrap paham ye...hehe






Icum sambung-sambungkan nanti boleh berdiri dah photobooth tu

Ni gmbar pvc pipe icum beli hari tu





Harga pvc pipe ni murah je
Icum rasa beli hri tu tak sampai 15 ringgit

Untuk backdrop belakang icum beli kain paling murah kat kedai
Beli setiap kain 2 meter
Gunting kain tu dan ikat dekat photobooth yg dah siap

Icum campurkan warna purple, biru turqoise dgn peach
Sebab baju nikah warna peach dgn baju sanding warna purple





Banyak kegunaan photobooth jnis gini
Lpas tu boleh angkat untuk outdoor photoshoot kat luar
Ni gambar photo outdoor icum guna photobooth yg dah buat








Eksesori tambahan icum letak huruf love besar2 guna kotak je
Print huruf besar2 gunting tampal




Yang lain icum letak meja kecik
Guest book, pasu bunga kecik ambil yang mak punye, papan sign, hand bouquet
Dengan photobooth props
Tu pon DIY jugak
Nanti icum cerita dalam next entry ye








Alhamdulillah nampak cantik photobooth ni dalam gambar
Tak perlu berhabis duit nak sewa2

Selamat mencuba....kalau dah siap boleh tag icumm

P/s: banyak gambar2 DIY wedding icumm hari tu dalam instagram
posted from Bloggeroid