pages baru

Friday, 30 August 2013

Pilih photographer majlis perkahwinan

Assalamualaikum semua

Entry icumm kali ini bukan nak cerita pasal tips pilih photographer majlis kawen korang
Tapi icumm tengah keliru...macam mana nak pilih orang tukang amik gambar kawen icumm nanti

Banyak sangat pages2 pasal photographer majlis kawen icumm likes tapi tak tahu nak.pilih yang mana

Ye la icumm  tengok dari fb je
Takot jugak kena tipu ke
Time majlis tak datang ke...huhu
Kalau datang pon...setahun baru dapat album ke
Tak pon dekat fb cun melecun gambar...in reality tak pon
Risau risau...
Banyak betol pikiran negatif...hihi

Jadi mesti ramai blogger kat sini pakar bab2 photography ni
Atau yang pernah kawen...ada pengalaman...
Boleh tak share OP yang korang pilih dan range harga
Pliss pliss plissss :)

Setakat icumm tengok ni...banyak dah pages2 photographer majlis kawen ni dah nak penuh booking dia
Jadi icumm tak tmpah booking ape2 pon lagi
Walaupun kawen tahun depan
Takut tak dapat eden OP2 yang amik gambar yang cun melecun
Yela...muka x fotogenik ni..hehe

So korang korang...pliss sharing pengalaman atau apa2 yang korang tahu
Sharing is beautifullll
Muahhh!!!

Sekarang icumm sibuk nak siapkan baju nikah...nak balik ukm dah ni...nnt tak sempat siap...buzyy katakan


Show off sikitt...hehe
Untuk baju ni next entry ye...byeee
posted from Bloggeroid

Wednesday, 21 August 2013

DIY Design baju nikah

Assalamulaikum... *tak jawab berdosa* hehe

Entry icumm ke ambang zaman yang gateii *kawen la* hihi
Untuk hari ini adalah nak cerita pasal design baju nikah
Banyak sangat design icumm nak buat
Kejap rasa nak kurung moden kain flowwy2
Pastu kuar peplum rasa nak peplum pulak

Ni design pertama icumm yang dilukis oleh tangan yang memang kayu...hehe


Mestilah warna peach...hehe

Pastu nampak design lain...teringin nak macam lain pulak


Pastu rasa nak macam ini pulak
Siap ada senarai gabungan warna lagi gituu

Pastu ada yang macam ini


Haha...itulah bila idea mencurah curah...banyak la yg dilukisnya
Ni pon x tunjuk semua...

Korang rasa yang mana paling sesuai
Pastu kan pastu kan korang rasa baju nikah ni sesuai warna putih ke
Atau nak kelainan kita buat warna lain

Jumpa next entry *jangan muntah2...hehe
posted from Bloggeroid

Tuesday, 20 August 2013

DIY Baju tunang tak jadi

Assalamualaikum uolllss

Lama betol icumm tak bersiaran kat blog ni
Biasalah fokuss kepada bulan ramadha...sampai tak tertaip entry baru...cheewahh...hehe

Entry kali ini icumm nak cerita pasal baju tunang icumm
DIY sendiri ye...tapi bukan baju tu icumm gunting jahit la
Tapi dia punyer eksesoriess dia
Meh icumm nak tunjuk sikitt



Cantik tak cantik tak...sila puji sila puji
Entry kali ni bukan nak bagitahu baju icumm ni tak jadi
Tapi icumm nak bertunang tak jadi
Sooooo sadddd :(

Ye la...mana tak sedihhnyerr...baju dah siap...siap veil dengan tudung lagi ye makk kauuu
Tapi...telah bincang sana bincang sini...
Telah diputuskan majlis bertunang tak jadi dibuat

Kalau diikutkan lepas raya hari tu icumm dah jadi tunangan orang
Majlis bertunang akn dijalankan sekali dengan majlis akad nikah

Icumm tak de la sedih mana pon
Jimat budget icumm...yo la icumm ni x bekerja...duit pon tak ada...hehe
Asalkan.cincin merisik itu ada
Ni nak show off sikit ni


Sila kata cantik dan berkilau..hehe

Jadi untuk baju tunang tak jadi ni...terpaksa la icumm menyimpannyer dalam almari
Kalau ada yang nak SEWA boleh pm icumm dekat email ye


Nak sewakan ke...baju tak cantik mana...hihi

InsyaAllah next entry icumm cerita macam mana nak buat bunga 3D fabrik tu
Mudah nak amat...hehe

Selamat hari raya aildilfitri ^^Y
posted from Bloggeroid