pages baru

Wednesday, 4 February 2015

Wedding : DIY Baju Nikah





Assalamualaikum Uollsss...

Hari ni icum nak story baju nikah pulak
Baju nikah ni berdrama air mata jugak la
tapi tak ade la berbaldi baldi air mata...hehe

Icum baju nikah tak tempah tailor...kain pon tak de beli
icum memang cadang nak beli online baju dah siap
pastu tambah jahit manik-manik untuk lagi cantik la kononnyer

dah berapa lama google mengoogle..fb berfb..icum jumpa la satu online shop ni
Memang icum berkenan dah la dengan design dress dia...nampak cantik comei je
habis semua angan-angan duk melukis baju nikah dicampak ke tingkap
nama online shop tu dalzbuttoncraft rasanya
dress yang icum berkenan yang ini la
tapi yang belt ribbon tu xde la




Harga icum tak ingat dah..nak dekat setahun baru nak uplod cite baju kawen..hehe
dah bayar-bayar semua dekat sebulan jugak la baru dapat baju
pastu dapat-dapat...aaaa..rasa nak nangis je...kenapa bila pakai tak macam dalam gambar pon
nampak gemok dengan tak berapa selesa...huhu
paling tak suka yang ada kain chiffon kat depan tu...
tapi sebab dah beli tak kan nak beli yang lain...huhu
jadi mission untuk menghias baju ni pon tetap di teruskan

icum pon pegi la kedai beli manik-manik...bunga 3D
warna gabungan ingat nak campur warna ni dengan dark purple
last2 jadi gabung warna ni dengan warna biru turqouise
Alhamdulillah dengan berkat kesabarn dan bakat menjahit yang tak berapa nak ada
inilah hasil baju nikah icum...jeng jeng...



Alhamdulillah...baju ni semua orang puji cantik walaupun mula-mula dapat rasa tak lawa sangat
veil tu pon icum buat sendiri..nasib baik ada veil tu..nampak lebih cantik baju ni
paling puas hati veil yang buat sendiri...memang design nak buat veil yang labuh sampai punggung
kos veil pon paling sikit...sebab beli kain chiffon tu semeter RM5 je..hehe





Walaupun mula-mula pembikinan baju ni kakak-kakak icum siap kata
hang ni buat baju nikah macam main-main pondok pulak
baju nikah ni...bukan baju nak pi kenduri..hehe
tapi akhirnya..cantik jugak dalm dan luar gambar..hehe




Banyak lagi gmabr nikah icum..tapi tak kan nak masuk semua...
menyampah pulak orang yang nak menengoknyerr
jadi tips icum untuk DIY baju nikah..
b2b yang lain kena yakin je...walaupun baju tu mula rasa nampak tak lawa
konsep dia yakin je...hehe
InsyAllah nampak catik je nanti.. :)