pages baru

Wednesday, 26 November 2014

Wedding : DIY photo booth mudah

Assalamualaikum

Hari ni icum nak throwback wedding icum dlu
Kali ni cara nak diy photobooth icum
Bajet ofcos tak besar
Sesuai utk bakal2 b2b yg nak save bajet
Ni contoh photobooth icum buat
Simple je
Buat drpd pvc pipe dgn kain





Gambar photobooth btol2 tak sempat icum nak ambil
Ni pon gambar kawan2 icum dengan photographer

Bahan-bahan yg diperlukan

1. PVC pipe 6 kaki = 2 batang
2. PVC pipe 4 kaki = 3 batang
3. PVC pipe 16 inch = 4batang
4. L joint = 6 pcs
5. T joint = 2 pcs

Sketch drawing photobooth ni mcm ni...tapi gambar ni senget tak boleh nak rotate...hrap paham ye...hehe






Icum sambung-sambungkan nanti boleh berdiri dah photobooth tu

Ni gmbar pvc pipe icum beli hari tu





Harga pvc pipe ni murah je
Icum rasa beli hri tu tak sampai 15 ringgit

Untuk backdrop belakang icum beli kain paling murah kat kedai
Beli setiap kain 2 meter
Gunting kain tu dan ikat dekat photobooth yg dah siap

Icum campurkan warna purple, biru turqoise dgn peach
Sebab baju nikah warna peach dgn baju sanding warna purple





Banyak kegunaan photobooth jnis gini
Lpas tu boleh angkat untuk outdoor photoshoot kat luar
Ni gambar photo outdoor icum guna photobooth yg dah buat








Eksesori tambahan icum letak huruf love besar2 guna kotak je
Print huruf besar2 gunting tampal




Yang lain icum letak meja kecik
Guest book, pasu bunga kecik ambil yang mak punye, papan sign, hand bouquet
Dengan photobooth props
Tu pon DIY jugak
Nanti icum cerita dalam next entry ye








Alhamdulillah nampak cantik photobooth ni dalam gambar
Tak perlu berhabis duit nak sewa2

Selamat mencuba....kalau dah siap boleh tag icumm

P/s: banyak gambar2 DIY wedding icumm hari tu dalam instagram
posted from Bloggeroid

Tuesday, 15 July 2014

WEDDING : Pakej Pelamin

Assalamualaikum....Salam Ramadhan

Hari ini baru icum dapat nak cerita pasal wedding dulu
entry kali ini icum nak cerita pakej pelamin yang icum ambil
Kalau ada yang baca entry icum sebelum ini
ada icum cerita pakej-pakej bridal yang ada
punya pikir sana pikir sini
icum ambil pakej dari CKIN Anggun Collections
butik ni ada kat Temerloh
very recommended butik

Sape2 yang lupa entry icum yang dulu
klik sini haa  PAKej Pakej

Icum ambil pakej yang kedua..memang puas hati sangat
pelamin paling puas hati...sayang rasa nak tanggal
mekup puas hati...baju puas hati
berbaloi-baloi bayar dengan harga
ni pelamin icum kawen hari tu
gembira sangatttt :) :) :)
Daripada gambar memang sama yang real nya















Icum suka pelamin ni sebab dia ada tempat untuk nikah sekali
macam 2in1 la...xyah nak pikir2 nak DIY pelamin nikah kan
pelamin ni memang penuh bunga2 la
suka suka suka sangattt
baju nikah icum warna oren...DIY sendiri taw semua2 tu
hehe
nanti icum cerita ye

Bye

Wednesday, 11 June 2014

Teaser majlis kahwin Hari tu

Hai readersss

Dah lma sgt icumm tak update blog ni
Dah bersawang berhabuk
Hari tu sebok nak uruskan hal kenduri kawen sendiri

Alhamdulillah
Semuanya brjalan dengan lancar
Dan umur 22 i'm wife now...haha

Banyak sangat icumm nak cerita
Pasal icumm DIY baju nikah
DIY photobooth, guest book
Dgn macam-macam lagi la

Tapi icumm tak dapat cerita sekarang
Icumm sangat sibuk praktikal
(cerita praktikal tak cerita jugak lg)
Banyak nak kena qadak cerita ni

Pasal DIY time majlis kawen icum
Nanti icumm cerita lepas habis praktikal dgn thesis dah hantar ye
Sabar ye
Tengok gambar je dulu...hehe




























Nanti semua kisah2 suka duka
DIY icumm cerita ye...
Photographer, bridal...tukang mekap...
posted from Bloggeroid