pages baru

Tuesday, 18 June 2013

Review: Cerita Double Meaning

Assalamualaikum...
Selamat Hari Selasa, esok rabu, khamis, jumaat

*jangan terkejut tengok gambar atas ni ye mak mak jemah*

hari ni icum nak review satu cerita yang icum rasa dia memang double meaning
penuh maksud tersirat dan tersurat
walaupun sekarang ni orang mesti ghairah nak review cerita Man Of Steel
icum tak kira nak review cerita lain jugak
walaupun cerita man of steel tu hero dia hensemm gilosss 
teknik CGI yang mantap...hehe
hbiskan 200 juta USD nak bikin itu cerita
okei2 stopp ni nak review cerita ape ni.... *tampar2 laju2*

Icum nak review ini satu cerita Hindustan mari
banyak best ini cerita...itu hindustan moden punya cerita
Opss..terambil feel pulak..hehe

Boleh tengok poster kat bawah ni

tajuk cerita hindustan ni macam kat atas la Go Goa Gone
icum cerita secara ringkas...cerita ni mengenai zombie
kisah 3 orang sekawan dia join party dekat pulau
masa malam tengah pati-parti tu ada satu pil atau dadah yang menyebabkan semua orang
bertukar jadi ZOMBIE

Bermula kisah dorang kat pulau tu macam mana nak selamatkan diri
sehingga muncullah hero kat bawah
yang pakar bab-bab zombie ni

Serius bagi icum cerita ni kelakar sangat and its really better than Zombie kampung Pisang
but if ada anak2 kecil nak tengok rasanya kena ada pemantauan ibu bapa 
sebabnya bahasa dia kasar sikit dan dia punya pakaian
uiihhh...seksiiiiiiiiii mak jemah habak hang

Okei...kenapa icum kata cerita ni double meaning??
sebabnya dia bukan cerita semata-mata mengenai zombie nak selamatkan diri
banyak pengajaran yang boleh kita dapat
kalau korang tengok last cerita ni...All of the actor said
Don't take a drugs if not u become a zombiee

why??
pendapat icum di dalam cerita ni zombie yang ditunjukkan tu
refer kepada penagih penagih dadah
jika seseorang itu mengambil dadah lebih daripada dos yang sepatutnya macam dalam medicine
itu la boleh jadi zombie
kalau orang melayu kata bangkai bernyawa
Kita mula ketagihan...nak dadah tu
tanpa boleh dikawal

dan zombie makan-makan orang
icum rasa refer kepada apabila dah mula menagih dadah kita sanggup buat apa sahaja
walaupun sehingga membunuh asalkan dapat penuhi kemahuan kita
So jangan sekali-sekali cuba nak ambil DRUGS

If not u become a ZOMBIIIEEE
and pliss tonton cerita ni
korang tak kan menyesal

Ps: icum rasa cerita hindustan dah mula nampak kemajuan...bagaimana dengan cerita melayu???



1 comment:

9n0L4 said...

wahhh. dh mcm pengarah muda gitu. hehehe.