pages baru

Monday, 14 May 2012

Icumm terpaksa Tukar Header Untuk elakkan Kontroversi

hari ini entry icumm sempena nak bagitahu icumm tukar header baru lagi
kalau ada yang perasan ini kali ketiga icumm tukar
yang 1st tukar sebab tak berapa nak comei
biasa la baru berblogging

yang 2nd ni terpaksa tukar sebab nak elakkan kontroversi
kat bawah ni header icumm yang lama
Cik Pepatung
Kenapa icumm tukar??
elakkan kontroversi ape??
Okei icumm nak story ni..rakan2 rasa boleh perasan tak

kalau rakan2 perasan yang dekat header icumm yang lama tu ada tulis
BE MINE VALENTINE
jadi dengan secara tidak langsungnya orang2 akan ingat valentine days
lagi satu icumm tak berkenan sebab ada burung kiss2 tu

dan ayat be mine valentine tu macam penuh maksud yang "tersurat"
icumm nak ajak budak2 laki jadi couple icumm ke?
bukan bukan bukan!!

Jadi untuk mengelakkan kontroversi di masa akan datang
bawah ni lah header icumm yang baru
icumm rasa lebih simple, matang dan kemas
* puji header sendiri..hehe
Cik Pepatung
Dekat sekolah dulu pon selalu bagi tazkirah mengenai hari valentine ni
sepanjang pengetahuan icumm mendengar tazkirah dulu
hari valentine ni merujuk pada hari kejatuhan Islam
dan sempena nama seoarng paderi yang bernama St.valentino

tapi bagi umat islam hari ini HARAM disambut juga kerana
pada hari ini banyaknya berlaku maksiat
remaja2 yang mempunyai pasangan bergembira menyambutnya
berlandaskan pada hari tersebut adalah hari berkasih sayang

yang icumm peliknya, yang orang2 duk sambut hari ni
dorang sambut untuk kekasih je
tak berkasih sayang dengan parents ke?
family?
dah terikut ikut dengan budaya barat
yang pastinya hari valentine adalah haram disambut



5 comments:

Fariz Reza said...

Bagus!!!!!! (^_^) nasib baik awak perasan....moga-moga kita hidup dijauhkan dari elemen2 yang tidak menepati syariat islam kita

icumm said...

FR betul tu..semoga hidup kita dijauhkan dari elemen2 yang kadang2 kita pon tak perasan :)

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

cantik header, beruntung sebab pandai reka header sendiri, so bolelah tukar2 selalu ikut mood,..

yuupp akak pun ada baca tentang valentine day ni, alhamdulillah x ramai lg yg menyambutnya..

Ain Runnia said...

walaupun header yg kontroversi tu lg comel..header yg baru ni lg comel
huhu :P

icumm said...

Kak aimaniman: icumm rasa tak tukar dah header lpas ni..btul tu btul..dah kurang dah, mgkin ramai yg dah dpt pendedahan :)

Ain: terima kasih..malu plak..:)