pages baru

Sunday, 11 March 2012

Tips Bersemangat ke Kelas ^^

Kadang-kadang di pagi hari kita tak brsemangat ingin pergi ke kelas...nak kemas-kemas buku bawak masuk beg pon malas je kan..jadi di bawah ni antara tips untuk anda bersemangat ke kelas sepanjang tahun :

1. Pilih baju yang pling cantik untuk dipakai pada hari tersebut *tapi jgn mnjolok mata plak ye
       
               
(gmbar dari pkcik Google ^^)


2. Pandang cermin dan puji diri sendiri supaya keyakinan diri mencacak naik..cthnya: cntikk jgak aku ni ye, comei nyer aku, cutenya aku  * tp jgn lma2 sgt ye smpai cermin bleh pcah

    
3. Tetapkan azam dan tujuan utama ke kelas atau ingat orang2 yang prnah dapt dekan list

                                    
5. Ingat muka mak dan ayah kita di rumah.ingat harapan mereka kepada kita

                                  
6. Cari sesuatu daya penarik yang membolehkan anda bersemangat untuk datang ke kelas Cnthnya : suka tgk muka lecterur yg ajar, admire scara diam llaki stu kelas kita, ^^ suka naik bas ke


7. Baca doa sebelum kluar dari rumah atau bilik spya ditetapkan tujuan kita menuntut ilmu


                        

8. Mulakan kelas atau sesi pembelajaran dengan doa

                            

Sampai sini je tips yang dapat icum beri...harap dapat memberi manfaat kepada yang membaca..
semoga berjaya mencapai apa yang di hajati ^^


"Manusia yang memburu ILMU dengan penuh KEJUJURAN, menemui TUHAN di setiap penjuru ILMU"-Dr. Maza
      

No comments: