pages baru

Monday, 26 March 2012

1st Day Kem BTN Langkawi ^^

Pada 15-18hb 3 hri tu sy join la stu program ni. Pda dsarnya xtaw pon ni kem BTN sbb bila dgr buat dkt LANGKAWI trus rasa nk join. Sape yg xnk pergi kan sume ditanggung dari tambang, makan, membawa ketempat tidur. Okei2..sy mula bertolak pda mlm hari yg dingin tpat pkul 1030 wlupun dlm tentatif tulis tolak pkul 930..*rasa nk guling2 kat lntai sbb lama sgt tnggu..sabor jela. Sampai je dkt jeti kuala perlis pda subuh hari terus singgah dekat satu masjid ni, betul2 dkt dengan jeti tu..xde pic msjid tu sbb kalu amik pon bkn nmpak kan..:) tp yg psti msjid tu cntik dibina dkt atas laut mksdnya bwah dia ada air laut la

             
Ni muka bru bgn tido terus nk pegi naik feri..cntikkan laut tu

Sesampai kat atas pulau lngkawi tu, kami tidak diberitahu akn menginap dkt mne. Dalam hati kot2 mnginap kat hotel. Mta pndg ke  atas smbil berangan..hehe. Sepanjang perjalanan kami meningglkan bandar2, pekan2 dan akhirnya kami smpai di tempat menginap iatu kem BTN lngkawi dlm hutan taw.
Xperlu la cite mcm mne suasana kem tu kan korang2 pon msti dpt agak mcm mne kan cuma xprlu tido dlm khemah aje.

Sesampai aje trus kna g mkn, rasenyer dduk dkt sini mmg keje mkn je 6x sehari mkn nsb baik bdan xjd mcm dipam pamkan. Petang tu trus kami diwacanakan minda dengan konsep 1Malaysia. Penceramah mmberikan penerangan mengenai 1 Malaysia konsep dan sebagainya.

Saya mnjadi pmerhati setia kepada kwan2 sbb nsib dpt dduk blkg skli, rase mcm nk guling2 ats lntai smbil wat gaya action kamer sbb tgk kwn2 rmai yg sngt pham dgn cermah trsebut. Ada yg mngangguk trus trusan, ada yg pham pastu xpham, ada yg pgsan trus mngkin trbau rdioactive dri tiak kwan sblh mngkin..hehe

Saya mngantuk jgk tp biasala kna pndai kover..nnt sy bg entry mcm mne xnk bg mgntuk dlm kelas..^^

               
ni penghulu kitaorg yg dilntik setelah sehati sepakat mmbawa berkat..^^ time ni tgh berlatih mnyanyi dan duduk dn mcm2 lg supaya nmpak seragam sebab cermah wacana minda adalah seorang berpangkat Datuk yg akn beri ceramah. Kita2 enjoy je la wlupn mcm budak2 kicik.

Seterusnya, mlm tu kitaorg kna ice breaking mcm2 kna buta. Mula2 ice breaking secara beramai-ramai yg pling sy ingt ialh bgaimana kitorg dikehendaki untuk mnjadi konduktor muzik dengn mta trpejam dn mngikut alunan muzik..Rupa2 nya tngkah laku kitaorg dirakam. Bila tgk sndiri rasa sekali lagi nk guling2 atas lantai smbil wat action atromen..

Selepas itu, kami kna berada dalam kumpulan masing2 mcm biasa la kna buat bendera kumpulan, nama kumpulan dn cheers. Selepas berbincang dengan sehti sepkat mmbawa berkat kumpulan sy telah memilih nama Helang UKM. Cheers kitorg mcm ni

# HELANG UKM, HELANG UKM#
TERBANG~~~#smbil wat action taici^^

                
Ni ahli2 kumpulan sy..cntik2 dan hensem2 x? ^^
kumpulan sy ni pelbagai terdapat seorg adalh org siam dan seorg dari indonesia.

Hri kedua saya akan smbung nnt ye~~^^



No comments: