pages baru

Friday, 30 March 2012

SpongeBob SQuarepants ^^

Entry kali ni sempena kartun yg paling icum suka tgk
jeng je jeng~~~~

Aish!.. huduh nye sape la lukis ni

                             

Lukisan ni lukis guna paint yg sume komputer ada
tba rasa teringin nk lukis gna mnde alah ni...korang2 cuba la...msti sonok tgk lukisan msing2 ^^

Spongebob ni dlm pnggilan lain yg icum beri ialah KARTUN KOTAK KUNING
Ramai yg kata kartun ni xmmberi sbarang manfaat...skadar sebagai hiburan

Tapi bagi icum sendiri seorang fanatic citer ni xde la rasa kartun ni merosakkan kanak2
Mungkin kita kena lebih bersifat terbuka..bak kta pepatah
Buang yg keruh Ambil yg jernih

Mungkin ada satu2 episod dlm cerita ni tidak sesuai untuk tontonan kanak2
jadi kita sebagai org lebih dewasa prlulah beri tnjuk ajar atau guide line

Dari sudut positif  citer kartun ni...mcm mne tingginya nilai PERSAHABATAN antara spongebob dgn Patrick
walaupun waktu susah dorang berdua ni tetap bersama

Kan sekarang ni ramai orang kata kawan gembira senang dicari, kawan menangis sume lari
sbnarnya orang tu= icum ^^

sifat positif lain kita tgk pada mr.crab yg bekerja keras untuk mencapai hidup yg senang
tp sifat kedekut dia tu jgn la tiru ye...yg baik jdkan tauladan dn yg buruk jdkan sempadan
Kartun pon boleh berusaha dgn brsungguh sungguh inikan pulak kita manusia

Bnyak lagi yg icum nk senaraikan..tapi korang2 sume boleh berfikir kan..nnt tgk la spongebob dkt tv9 pkul 5...sangat sonok!!

P/S: icumm nk jd mcm mr.crab la spya brusaha sungguh2 dlm blaja boleh dpt dean's list lg utk sem ni ^^

6 comments:

Ain Runnia said...

salam..singgah sini bc entry..i Love spongebob! hehe :P

btw, nice blog n follow skali..
kalu sudi follow la balik..ngee~ :P

Hanif Bloglist Blog said...

Datang dari hanif bloglist..jenguk2
http://hanifidrus.blogspot.com

icumm said...

Thanks..tmbah seorang lagi fans spongebob ^^
Okei..no problem..icumm follow blik

icumm said...

Thanks hanif sudi jenguk2..otw mnjenguk blog hanif pulak ^^

Zamani said...

Zam suka gak songebob nih! cuma kena pantau dak2 bawah umur tak leh tgk.. hehe

Asma Ul Huda said...

wah ! spongebob ! huda suka sgt ! winkwink