pages baru

Wednesday, 17 July 2013

Trip yogyakarta: shopping time pasar beringharjo dan malioboro

Assalamualaikummm readersss
Sayyss hooooo

Sebelum baca entry icumm...memang kena macam itu baru ada feellll...hehe
Mesti ramai tertunggu entry shopping icumm ni....perasan pulak kan
Okei...jangan.merepek banyak sangat icumm

Untuk korang semua tahu...di jogja tempat shopping palingg femesss amouuss adalah pasar beringharjo dengan jalan malioboro
Memang gilerr ramai sesak padat mampat la orang kat situ
Pelancong mahupun orang tempatan
Semua datang beli kat sini


Ni merupakan salah satu pintu masuk pasar beringharjo
Pasar ni banyak sangat pintu.masuk...sekali masuk ingat ye jalan keluar
Jangan sampai sesat :)

Masa icumm nak ke jogja dlu...ramai orang kata sini adalah tempat jual batik
Segala jenis batik la...baju batik, seluar batik, beg batik...semuaa batik la
Semangat shopping tu turun la...tak kan nak beli batik kan...orang nak kain pasang ke...jubah ke...baju jalan ke...keciwa keciwaaa

Tapi jangan cepat buat predection
Dekat pasar beringharjo semua ada
Pasar tersebut ada 4tingkat
Ground floor&1st floor= semua jual batik...baju pasang pon ada
3rd floor= jual baju jalan2...baju budak...telekung
4th floor= lbih kurang macam 3rd floor
Untuk lebih dapat murah...aplikasikan bahasa indonesia yang biasa tengok kat sinetron tu
Icum nak tunjuk sikit barang2 yang icum beli



Ni icumm beli jubah cotton...kat malaysia memang cari jubah macam ni
Dekat malaysia paling murah icumm nak beli harga dia RM70
Dekat jogja ni icum dapat RM45 je+ diskaun
Kalau korang beli banyak lagi dapat murah




Yang ini baju kaftan ada lace kat leher
Lagi murah...icumm beli RM10 je...hehe




Kain pasang icumm beli 4pasang+baju batik untuk ayah icumm buat baju
Tapi dpt amik gambar yang ini aje

Kain pasang ni pon icumm dapat harga murah 4meter icum dapat RM25
masa membeli memang kita kena pandai menawar...kain jenis batik yang murah ada...tapi kain tak sedap la
Jadi icumm amik yang mahal...ada warna emas...tawar menawar
Guna bahasa indonesia belajar dari sinetron
Dapat la murah...hehe



Icumm memang berkenan yang ini...sebab icum yang pilih
Tapi apakan daya ..kena dahulukan kakak...bagi le ke dia...hukhuk



Ni beg jalan yang dibeli tanpa dirancang...sebab beg putus...ganas sangat cik icumm korang ni berjalan..hehe
Yang ini icumm beli 25,ooo rupiah
Kira la sendiri duit malaysia




Last sekali keychain...ini barang wajib beli...walaupun tak tahu nak bagi sape...kena beli
Sebagai kenangan
Yang ini icumm beli RM3 sepeket
Sebenarnya banyak lagi icumm beli...tapi dapat tunjuk yang ini saje

Tukaran duit malaysia untuk mudahkan korang adalah
RM1=3,000rupiah
Jadi kalau baju tu harga 50,000Rp
50 bahagi aje la dengan 3...
Mudah kan:)

P/s: icum nasihatkan sebelum nak shopping...tulis apa yang nak dibeli
Kalau tak, tak sedar duit keluar macam air...sebab barang2 memang murah daripada harga Malaysia

*nak tengok banyak gambar lagi follow la instagram icumm
Nama insta mestilah icumm
Okei...promo pulak..byee
posted from Bloggeroid

4 comments:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Jati Wijaya said...
This comment has been removed by the author.
Jati Wijaya said...
This comment has been removed by the author.
Jati Wijaya said...

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
(pakej lain sila whatsapp)

Day 1
● Tebing breksi
● Kotagede (kilang silver & chocolate)
● Sandboarding Parangkusumo
● Parangtritis beach
● Manding (leather arts)
● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

Day 2
● Merapi lava tour
● Borobudur temple
● Kalibiru

Day 3
● Timang beach
● Cave tubing pindul
● Pinus Forest
● Bukit bintang

Day 4
● Drop off to airport

Harga bermula dari:
RM 602 (ALL IN)*
RM 452 (exclude hotel)*

*kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
* kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal

Pakej termasuk
● Private kereta / van AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
● Pick up & drop off airport
● Hotel *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
● Supir / Pemandu
● Makan supir
● Parking
● Entrance fee sesuai itinerary (include Borobudur entrance fee $25 (Rp 325.000)
● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
● Air mineral
● Insurance

Exclude:
● Flight Ticket
● Airport taxes
● Gondola ride bilamana pergi timang
● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
● Menu tambahan untuk dinner / lunch
● Tips untuk driver (seikhlasnya)

Note:
Harga dapat berubah setiap masa
Harga tidak berlaku bagi high season

>>> Untuk pakej pelanconga jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
>>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
>>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb