pages baru

Tuesday, 16 July 2013

Trip yogyakarta : Candi Borobudor

Salam uolllsss

Macam mane puasa hari ini...dah hari ketujuh umat islam menunaikan ibadah puasa
Jangan puasa yang yang yookk pulak ye
Punya la icumm cari cari kat playstore...macam mana nak updaye blog ni
Banyak mende nak cerita...
Tapi susah la nak update pakai laptop
Akhirnya jumpa la apps ini
Ini pertama kali icumm guna
Kalu tulisan tonggang terbalik
Harap diampunkan
Okeii...stopp membebel

Icumm nak sambung cer cite cer cita trip jogja icumm hari tu
Kalau orang nak melancong ke indonesia...mesti pikir bandung,bali,jakarta
Bukan situ ajee tempat shopping yang best
Jogja pon apa kurangnya.
Cerita shopping next entry ye

Icumm nak cerita salah satu tempat icum pergi jogja iaitu candi borobudor
Kalau korang nak tahu candi ini merupakan salah satu daripada 7 keajaiban dunia.




Ni view candi tu dari nawah aje...cantik x cantik x

Walaupun nak masuk candi ini
Bayaran dia agak mahal iaitu Rm60 setiap orang
Tapi icum rasa berbaloi...sebab bukan senang kita nak datang kan




Ni gmbar icum dengan kawan2

Tapi sebelum nak pegi...icumm nasihatkan bawak siap2 topi
Sebabnya memang giler panas kat situ
Yo la....mana nak ada pokoknya

Lagi satu icum nak korang ingat
Memang bila sampai sana ramai gila penjual....ad jual topi...payung..baju..cenderamata
Kalau korang rasa tak nak beli
Jangan gateii gateii tangan tengok2 sentuh2...
Penjual itu akan mengikut korang sampai la korang beli
Jangan nanti dalam bas ada 30orang jadi lebih 35 orang..hehe

Nanti sampai yogyakarta ini adalah tempat yang wajib korang pegi
Sebagai tatapan mata bagi korang jeless
Silalah cuci cuci mata gambar icumm kat sana... :)









posted from Bloggeroid

No comments: