pages baru

Friday, 22 February 2013

Baju Peplum kegilaan Wanita

Assalamualaikum buddies

Hari ini icumm nak bercerita sikit mengenai baju peplum yang memang menjadi trend hangat di pasaran sekarang iaitu baju peplum. 
Icumm pon kalau nak dikirakan ada la dalam 3 pasang baju jenis peplum ni
tak boleh banyak2 nanti dah habis trend peplum ni tak best pulak nak memakainya

1. Peplum Fishtail icumm beli dari www.padieka.com

#okei boleh tunjuk baju je..muka icumm x comei sangat..hehe#

Boleh dikatakan  baju baju dari padieka ni memang macam goreng pisang panas la
Icumm masa nak beli baju ni memang duduk depan laptop untuk purchase..kalau tak alamatnya kepunan la 
icumm nak dapatkan baju ni.
Harga dia pon berpatutan...baju fishtail peplum padieka ni icumm beli RM39 je
Mana nak dapat harga macam ni di pasaran dengan fabrik yang selesa di pakai...oiyeehhh
Tengok lah under RUBY LABEL...memang terbaik icumm kata...

2. Tribal Peplum (icumm beli kat kedai..online pon banyak jual)
#inilah dia bajunya#

Baju ni pon murah je icumm beli RM35 ringgit je
biar murah asal selesa pakai..ye dok?? dari beli yang mahal mahal tapi terperuk je dalam almari
Corak tribal ni pon ni entah siapa la perkenalkan ye
jadi kegilaan remaja jugak ni..baju tribal la, peplum tribal, tribal shawl, tribal pants
dan ada tu konsep perkahwinan pon konsep corak tribal
Tetapi disebabkan tribal pattern ni icumm hampiur tergoda utk mmbeli satu lagi baju tribal tapi nasib baik iman ni masih kuat..hehe...selamat duit icumm.

Pandangan Family icumm pasal baju peplum ni

Mak: Laa...ni baju zaman mak pakai ni...saloma yang pakai masa tu..kembang2 kat pinggang
kakak 1: Aku tak sesuai la pakai baju ni..nampak gemuk..sebab kembang2
Icumm: Cantiknya stail peplum ni..nak buat baju nikah stail mcm ni la..hihi

Nah baju nikah yang mungkin icumm akn buat mcm ni..hehe
                          
Yang warna hijau tu ye..ala2 fishtail peplum...cewaahhh
kalu nak tengok design yg comei lotei boleh ke FB Jubah Dhati



8 comments:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

cantik tribal too.. hehehehe

AyueJean AJ said...

Aah la.... cantik baju kat situ...
Tapi banyak dah out of stock...

Nour Adieb said...

cantik :)

icumm said...

Corak tribal mmg cantik sekarang ni...glamour...:)

icumm said...

AyuJean: Betul tu betol...hrga pon murah...tapi itu la...cpt habis...sape cpt dia dpt...hehe

icumm said...

Adieb: thanks yo...:)

ChocolateStrawberry Hijabs said...

Hi dear,

Feel free to visit our online blog shop.

New wide tribal with Ferris Wheel pattern is now available.

Visit http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com/2013/03/chocolate-hijabs-wide-pattern-shawl.html for more info.

Have a nice day. Tq. :)

Heiladies Co. said...

Assalamualaikum..

hai cik pepatung jemput visit blog shop HC. ada peplum jugak tau..