pages baru

Wednesday, 18 March 2015

Wedding : Photographer Pilihan

Assalamualaikum Uolls

Kali ni icum nak cerita photographer time wedding icum dulu
dengan kata lain orang panggil Official Photographer (OP)
OP ni pon icum survey hampir 6bulan jugak
Uihh lama kan...naik juling mata tgk pages fb OP ni

Icum rasa paling susah nak pilih OP
sebabnya harga sekarang agak expensive...hoho
zaman kakak-kakak2 dulu ratus2 je
sekarang dah riban-riban...betol x?
nak cari bawah riban ni memang sangat susah nak jumpa
kalau ada pon just utk nikah saje...wedding dgn outdoor harga lain

Icum banyak cari OP yang area Jengka, Temerloh dan Jerantut
sebabnya kalau ambil OP luar dari ni kena bayar charge pengangkutan dorang
penginapan lagi...Aaa budget tak cukup

Antara OP yang icum survey...boleh tgk pages fb dorg la
bnayak sebenarnya tapi yang ini yang icum ingat je la

1. Zam Zainal Photographer
2. Ikhwan Anuar Photographer
3. FitriAlwi Photographer
4. Hundredpictures
5. Titik Cahaya Photography
6. PZ Photoworks
7. Basikal Tua fotografi
8. Musartworks Photography

dan banyak lagi..........

Icum mula terpikat dengan musartwoks sebab gambar dia ambil lawa cun
tapi sayengggg...harga mahal sangat..kalah harga pakej pelamin baju semua2
terpaksa lupakan

pastu icum nak amik dengan Zam Zainal memang betol dah ni
nak close date dah ni...sebab dia buat promosi dapat free pre-wedding photoshoot
sekali tarikh time wedding tu dah ada orang book dah...huhu...sedihhhh
tak dapat nak amik OP ni

pastu icum rasa nak amik dengan Titik Cahaya..tengok gambar dia shoot lawa jgk
tapi icum tak berkenan dengan album yang dapat nanti
sebab icum nak album photobook album yang ala kertas majalah tu
tapi titik cahaya bagi album entah lupa dah yang kulit keras tu
terpaksa batalkan jugak

Akhir sekali....last minute xberapa nak last minute jugak la
icum jumpa pages OP Fitrialwi Photography
harga masih dalam budget icum...siap ada promotion lagi
dengan icum tak perlu bayar caj pengangkutan...yeayyy
dengan pakej dia include nikah, wedding, outdoor photoshoot sampai lebam (Penat la)...hehe

Antara gambar album yang OP ni amik..icum memang puas hati
nampak cantik ala model gituuu..hehe








 






Ni gambar yang OP letak dalm album...memang puas tgk semua gambar ada
tak ada yang tertinggal...
puas tengok smpai 70 pages...dengan gambar yang dorang amik dekat seribu
ni pon tak habis tengok lagi
icumm memang puas hati dengan servis dorang...sebab fitri alwi ni pandai nak ajar kita posing
icum yang tak pandai posing ni pon jadi tak kaku

icum satu je prinsip icum dalam pilih OP ni
tak pe la bayar mahal sikit...sebab nak gambar cantik meletop
sebab album ni je yang tinggal untuk anak cucu cicit tengok
kalau pelamin baju semua nanti kena pulang balik
apa guna pelamin baju mekup cantik tapi bila tengok dalam gambar hampehh..hehe
kan rugi bayar mahal-mahal untuk semua tu..

semoga b2b yang lain dapat buat pilihan yang tepat. :)

No comments: